Mai tineti minte cum asteptati sa fie desfacut in doua ca sa fie pus la cuptor?
Pentru acest weekend, am ales soiul butternut, un soi cremos, care are si o silueta simpatica, pe care orice copilas o apreciaza.
Eu zambesc de fiecare data cand ii vad forma de chitara si recunosc, i-am scos cu mare drag semintele ca sa le usuc si sa le plantez in gradina sezonul viitor.
Daca nu aveti gradina si nici nu va tenteaza sa incercati sa cresteti dovleci in ghivece, pe balcon,atunci asezati semintele de butternut pe o foaie de copt, intr-o tava si o lasati la cuptor pana acestea se coc, eventual asezati ambele tavi in acelasi timp,daca va permite cuptorul.
Pentru a vedea ce legume si fructe se mai pot congela pentru iarna, am postat si Legume si fructe conservate la congelator.
Dovleac butternut la cuptor:
- un dovleac mic;
- scortisoara (optional);
- zahar brun (optional).
Preparare:
- am taiat dovleacul in doua, dupa ce l-am spalat bine;
- am scos semintele folosind o lingura;
- am dat jos coaja dovleacului;
- am taiat feliute subtiri dar puteti sa lasati dovleacul taiat doar in doua bucati;
- peste dovleac se presara scortisoara si sau zahar brun (optional). Noi l-am lasat simplu,deoarece am facut doar cateva felii pentru Dragos;
- am asezat feliutele de dovleac in tava pe o foaie de copt;
- am incalzit cuptorul la 200 grade si am lasat dovleacul timp de aprox 30 de min. Daca lasati feliile mai mari sau dovleacul taiat in doar doua bucati, atunci il lasati 40 de minute.
Tips & tricks: ca sa verificati daca dovleacul este gata, folositi o furculita si verificati daca textura dovleacului a devenit cremoasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu