Cu zambetul pe buze, haideti sa pregatim ardei iuti murati la borcan!
Am cules ultimii ardei de prin gradina si din ghivece, iar astazi nu propun cantitati de ingrediente deoarece muraturile le faci dupa gust. Exceptie face cantitatea de sare, musai sa respectam 1 lingura de sare la 1 litru de apa.
Ingrediente:
- ardei iuti (orice soi);
- usturoi;
- frunze de telina;
- crengute de cimbru;
- hrean (ajuta ardeii sa se mentina tari);
- apa;
- sare pentru muraturi.
Pentru aceasta reteta am cumparat doar telina, usturoi si sarea, restul ingredientelor si borcanele le aveam deja. Ador sa ies in gradina si sa-mi aleg ingredientele pentru mesele noastre in familie.
Preparare:
- am spalat ardeii, alaturi de frunzele de telina si de cimbru;
- am curatat hreanul iar aroma lui ma duce mereu spre mancare de urzici proaspete;
- am spalat si sterilizat un borcan de 800 ml si unul de 400 ml;
- am asezat ardeii in borcane cu mare grija;
- am adaugat usturoiul si fasii de hrean;
- deasupra am asezat crengutele de cimbru si frunzele de telina;
- intre timp am pus pe foc saramura compusa din 1 litru de apa si 1 lingura cu sare;
- cand saramara a clocotit, iar sarea s-a topit complet, am oprit focul;
- am lasat saramura sa se raceasca putin (in realitate a stat putin mai mult deoarece bebelusul nostru mi-a solicitat atentie si dragaleala);
- am turnat saramura inca fierbinte in borcane si am strans capacele.
Tips & tricks: Radu nu a considerat ca ardeii din gradina sunt suficient de picanti, astfel am adaugat cativa ardei decorativi, acestia sunt foarte picanti si astept cu nerabdare sa-mi spuna cat de bine si-au raspandit gustul prin borcane.
Ingrediente:
- ardei iuti (orice soi);
- usturoi;
- frunze de telina;
- crengute de cimbru;
- hrean (ajuta ardeii sa se mentina tari);
- apa;
- sare pentru muraturi.
Pentru aceasta reteta am cumparat doar telina, usturoi si sarea, restul ingredientelor si borcanele le aveam deja. Ador sa ies in gradina si sa-mi aleg ingredientele pentru mesele noastre in familie.
Preparare:
- am spalat ardeii, alaturi de frunzele de telina si de cimbru;
- am curatat hreanul iar aroma lui ma duce mereu spre mancare de urzici proaspete;
- am spalat si sterilizat un borcan de 800 ml si unul de 400 ml;
- am asezat ardeii in borcane cu mare grija;
- am adaugat usturoiul si fasii de hrean;
- deasupra am asezat crengutele de cimbru si frunzele de telina;
- intre timp am pus pe foc saramura compusa din 1 litru de apa si 1 lingura cu sare;
- cand saramara a clocotit, iar sarea s-a topit complet, am oprit focul;
- am lasat saramura sa se raceasca putin (in realitate a stat putin mai mult deoarece bebelusul nostru mi-a solicitat atentie si dragaleala);
- am turnat saramura inca fierbinte in borcane si am strans capacele.
Tips & tricks: Radu nu a considerat ca ardeii din gradina sunt suficient de picanti, astfel am adaugat cativa ardei decorativi, acestia sunt foarte picanti si astept cu nerabdare sa-mi spuna cat de bine si-au raspandit gustul prin borcane.
Eu am gustat deja ...si sunt deliciosi
RăspundețiȘtergere