Ingrediente:
- 6 kg ardei kapia
- 3 kg rosii coapte (diverse sortimente);
- 4 linguri sare de muraturi (se pot adauga si mai multe in functie de gust);
- 2 linguri zahar.
Optional se mai pot adauga: cimbru, ardei sau frunze de busuioc. Noi preferam sa lasam pasta simpla, astfel se poate folosi in foarte multe preparate.
Am utilizat:
- robot de bucutarie pentru a marunti rosiile si ardeii;
- borcane si capace sterilizate;
- un sort de bucatarie deoarece riscam sa ne patam hainele.
Mod preparare:
- spalam rosiile si ardeii kapia;
- curatam ardeii si ii taiem fasii;
- taiem rosiile felii;
- dam prin robot/tocator rosiile si ardeii;
- sosul rezultat il punem la fiert, initial la foc mic;
- am amestecat, in oala, cu o lingura de lemn, ca sosul sa nu se lipeasca si pemtru a-l omogeniza;
- cand pasta a scazut si s-a ingrosat,am adaugat sarea si zaharul;
- am turnat pasta in borcane, am fixat capacele, le-am pus cu gatul in jos si le-am acoperit cu o patura;
- am lasat borcanele sa se raceasca pana a doua zi;
- apoi le-am depozitat intr-un loc racoros.
Tips & tricks: atentie, sosul o sa sara din oala, cel mai bine este ne protejam atat aragazul cu o folie de staniol, cat si bratele noastre prin purtarea unei bluze cu maneci lungi.
Am folosim o gama variata de rosii, important a fost ca acestea sa fie coapte. |
Si poza de grup de la sfarsit |
arata foarte bine
RăspundețiȘtergereȘi este delicioasa 🤗
ȘtergereIn fiecare an fac pasta de ardei kapia....este foarte - foarte <3 :)
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud acest lucru 🥰
Ștergere