duminică, 29 septembrie 2019

Compot dulce pentru zile reci

Toamna a inceput sa isi faca simtita prezenta iar temperaturile au inceput sa scada constant. La primele ore ale diminetii, cand ma uit pe geam, am inceput sa vad bruma in gradina. Cand temperaturile scazute sunt ajutate si de picaturile reci de ploaie, avem nevoie de o cana fierbinte de compot. Ma simt ca un magician, intr-o cana de compot pot sa pun tot ce e mai aromat din anotimpul acesta, adaug cateva zambete si un stop de fericire, astfel imi incep ziua cu bine.

Cat mai am fructe proaspete in curte, in fiecare weekend imi pregatesc compot pentru restul saptamanii, va recomand sa incercati, compotul ne ajuta sa ne hidratam, iar in functie de consistenta, tine si de foame.
In general, fac compot din ce fructe am la dispozitie, aceasta perioada este plina de mere, struguri,gutui si pere. Zilele trecute, am pus pe Facebook o reteta rapida de compot de mere si pere, las mai jos ingredientele. Mentionez ca aceasta nu este o reteta pentru conservare, doar una pe care sa o savuram timp de cateva zile de la preparare.


Ingrediente:
- 3 mere;
- 1 para;
- zahar dupa gust;
- 750 ml apa.

Preparare:
am taiat fructele cubulete (nu am dat coaja jos) si le-am pus in oala cu apa la foc mare;
- cand au inceput sa fiarba, am adaugat zaharul si am redus flacara;
- dupa ce au fiert timp de 5 minute, iar fructele au devenit moi, am oprit focul.

Compotul se serveste cald sau rece, dupa preferinte, si se pastreaza in frigider pana il consumam.



4 comentarii:

Pasta de ardei kapia si rosii

Mama mea ne alinta in fiecare an cu o pasta delicioasa de rosii si ardei kapia la borcan. Doar cat ma gandesc la acea aroma deosebita, ca im...