joi, 29 august 2019

Porumb de fiert pastrat la congelator

Porumbul fiert este adorat de catre noi toti, il savuram in fiecare concediu, la munte sau la mare, nu cred ca am avut concediu fara el. Porumbul creste usor in gradina, nu are nevoie de multa atentie, iar pe langa el putem sa plantam fasole ca sa actioneze ca suport, dar si dovlecei, deoarece vor creste bine la umbra porumbului. Pentru o familie de 3 persoane, noi am plantat aproximativ 70 de boabe de porumb, dupa ce au rasarit si au ajuns la 20 cm inaltime,le-am rarit,ramanand cu 50 de plante mari si sanatoase.

Noi am plantat tarziu, in luna mai, astfel, am avut porumb de fiert abia in august. Dar acest lucru nu ne-a deranjat, deoarece am mai cumparat din piata. Deoarece am avut cantitate mare,ne-am intrebat cum putem sa pastram savoarea porumbului in lapte ca sa-l consumam in orice alt sezon?

 Indiferent ca il culegem din propria gradina sau ca il cumparam din piata, solutia este aceeasi: depozitarea la congelator.



Pasii de urmat pentru varianta simpla si rapida:
- culegem porumbul sau il cumparam;
- depanusam si curatam de matase;
- spalam porumbul cu apa rece;
- in depozitam in pungi curate in congelator.

Daca nu avem loc suficient pentru depozitare, putem s-l rupem in doua sau trei bucati,pentru a-l aseza mai usor in congelator.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, porumbul se poate fierbe inainte de depozitare, in acest caz, trebuie doar sa-l lasati la racit inainte de congelare.
Pentru consumul in salate, porumbul se fierbe si se scoate fiecare bob in parte, se aseaza in pungi mici si pun in congelator.


Tips & tricks: porumbul copt este la fel de bun ca cel fiert. Imi amintesc ca,in copilarie, bunicii puneau la copt porumbul usor matur si era delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pasta de ardei kapia si rosii

Mama mea ne alinta in fiecare an cu o pasta delicioasa de rosii si ardei kapia la borcan. Doar cat ma gandesc la acea aroma deosebita, ca im...