Ingrediente:
- gogosari;
- conopida;
- otet;
- sare pentru marturi;
- boabe de piper negru;
- boabe de mustar;
- foi de dafin.
Din aceasta reteta lipseste apa. Pentru borcanele din poza de mai sus (8 borcane de 400 ml si 1 de 1.700 ml) eu am folosit 3 kg de gogosari si 1.5 kg de conopida. Pentru toata aceasta cantitate nu aveti nevoie decat de 0.5 l otet, 500 grame zahar si 1.5 linguri de sare. Foile de dafin, boabele de piper si cele de mustar au fost puse dupa gust.
Preparare saramura:
- intr-o oala punem la fiert otetul, zaharul, sarea si condimentele;
- amestecam in lichid pana s-a topit zaharul;
- la primul clocot oprim focul.
Preparare:
- spalam gogosarii si taiem felii cat mai mari;
- conopida o spalam si o separam in buchete mai mari (atat cat sa incapa prin gura borcanelor pe care urmeaza sa le folosim);
- asezam gogosarii si conopida intr-o oala cat mai incapatoare (sau in doua) si turnam saramura peste ele;
- ca sa ne asiguram ca gogosarii si conopida vor deveni moi, ii presam cu ceva, au am ales o farfurie suficient de mica astfel incat sa incapa in oala;
- am adaugat capacul si i-am lasat in lichid pana a doua zi;
- dupa 24 de ore, gogosarii si conopida au devenit mai moi, si-au lasat zeama si sunt gata de pus la borcane;
- intre timp spalam si sterilizam borcanele;
- asezam gogosarii si conopida in borcane, turnam lichidul rece peste ei si fixam capacele.
Tips & tricks: deoacere gogosarii si conopida se lasa in lichidul fierbinte spre noapte si isi lasa toata zeama, astfel nivelul de lichid o sa creasca in proportie foarte mare.
Daca v-a placut aceasta reteta va rugam sa o transmiteti si catre prietenii dumneavoastra prin intermediul platformelor de socializare si sa ne lasati parerile in rubrica de comentarii. Va multumim!
https://gradinareea.blogspot.com/2019/11/gogosari-si-conopida-in-otet-dulce.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu