Le uscam si apoi le depozitam in camara.
Mi s-a parut adecvat, sa aleg o solutie simpla si naturala, nu am vrut sa folosesc cuptorul ca sa grabesc procedeul si nici sa petrec cateva ore prin bucatarie.
Astfel, alaturi de sotul meu, am cules toate ierburile aromate din gradina de legume: busuioc, cimbru si marar. Nu ne-a luat mai mult de 1 ora.
Pasii urmatori:
- am spalat si am curatat fiecare planta;
- am facut buchetele de marar;
- am strans in buchetele si cimbrul;
- am pus o sfoara in foisor (noi am ales canepa deoarece asta aveam deja);
- am legat buchetele de mirodenii de sfoara;
- in cazul busuiocului, am rupt fieacare frunza de pe plata si le-am asezat pe un ziar, in casa, in fata geamului.
Pentru a ne bucura de o aroma intensa, busuiocul se culege inainte sa apara florile. Noi am rupt constant fiecare floare,dar tot nu am reusit sa tinem pasul cu ele.
Ierburile aromate au stat foisor timp de 1 saptamana, iar cand am obsevat ca sunt gata, le-am dat jos.
Pentru depozitarea, mi-am pregatit pungi de hartie curate, voi puteti sa optati si pentru borcane sterilizate si uscate sau pentru alte recipiente de pastrare.
Urmatorul pas este sa maruntim ierburile sau sa le taiem la dimensiunea adecvata nevoilor noastre.
Noi am lasat busuiocul cu funzele intregi si le-am pus direct in pungi, iar cimbrul l-am frecat intre palme si l-am asezat tot in punga. Resturile de cimbru le-am pastrat pentru muraturile de toamna.
Tips & Tricks: pentru depozitarea mirodeniilor, puteti sa refolositi orice sacosa de hartie, borcan sau alt recipient pe care il aveti in casa. Va puteti confectiona si plicuri din hartie A4 sau puteti opta pentru cateva borcane decorate cu fundite si etichete. Daca recipientele sau sacosele sunt curate, nu este nevoie sa cumparati recipiente noi. Te rog sa ai in vedere faptul ca trebuie sa protejam planeta, astfel principiul 3 R (Redu, Recicleaza, Refoloseste) trebuie aplicat cat mai mult in viata de zi cu zi.
- in cazul busuiocului, am rupt fieacare frunza de pe plata si le-am asezat pe un ziar, in casa, in fata geamului.
Pentru a ne bucura de o aroma intensa, busuiocul se culege inainte sa apara florile. Noi am rupt constant fiecare floare,dar tot nu am reusit sa tinem pasul cu ele.
Ierburile aromate au stat foisor timp de 1 saptamana, iar cand am obsevat ca sunt gata, le-am dat jos.
Pentru depozitarea, mi-am pregatit pungi de hartie curate, voi puteti sa optati si pentru borcane sterilizate si uscate sau pentru alte recipiente de pastrare.
Urmatorul pas este sa maruntim ierburile sau sa le taiem la dimensiunea adecvata nevoilor noastre.
Noi am lasat busuiocul cu funzele intregi si le-am pus direct in pungi, iar cimbrul l-am frecat intre palme si l-am asezat tot in punga. Resturile de cimbru le-am pastrat pentru muraturile de toamna.
Cimbru maruntit in palme |
Eu le pastrez in borcane cu capac si rezista cate doi ani
RăspundețiȘtergereFelicităr, refolosirea borcanelor este o soluție economica și ajuta mediul înconjurător.
RăspundețiȘtergere