Primul aranjament l-am pregatit pentru nasa noastra, Madalina Dumitrita, deoarece a fost ziua ei, asftel pentru a sarbatori o zi nume, am ales sa-i fac un aranjament intr-un dovleac cu nume romanesc: Tudor.
Dovleacul nostru era copt de cateva zile si statea in gradina in asteptarea unui proiect, fiind de dimensiune redusa, a fost perfect.
Am taiat cu grija partea de sus a dovleacului si l-am curatat pe interior. Toate semintele pe care le-am scos, le-am pus la uscat la soare, o sa mai plantez acest soi si in anul urmator.
Dupa ce am curatat bine interiorul dovleacului, am introdus buretele de flori, pe care l-am tinut in apa cateva minute. Burele de flori trebuie sa fie imbibat bine cu apa, ca florile sa se mentina proaspete timp de cateva zile.
Este de preferat ca dovleacul sa fie curatat si lasat la uscat cu cateva zile inainte de realizarea proiectului, eu nu am avut timp sa fac acest lucru.
Pasii urmatori au fost simpli, mi-am luat cosul si am adunat din gradina: trandafiri, crizanteme, busuioc verde, iedera, crengute tinere de gutui, macese,nuci si o creanga cu rosii cherry.
Am infipt toate coditele florilor si legumelor in buretele de flori, iar nucile si capacul dovleacului le-am fixat cu scobitori.
Am ales varietate de culori pentru flori: roz, galben si grena,fiecare cu un parfum delicat de toamna. Crengutele de gutui au dat inaltimea iar frunzele de iedera au acoperit din burete, nucile au avut farmecul lor si o textura diferita. Macesele si rosiile cherry au adus un plus de culoare, busuiocul a venit cu un parfum puternic si toate s-au potrivit intr-o frumoasa poveste de toamna. Nu a fost un aranjament scump, dar a fost un cadou facut din suflet, unul special conceput pentru o persoana draga, un cadou unic.
Urmatorul aranjament l-am facut pentru noi si a fost unul mai mic. Aveam prin casa o cutie de ceai, in care pastrasem niste seminte de dovleac, iar nuantele ei m-au inspirat. Cutia fiind din metal, va ramane in casa cativa ani la rand si voi gasi modalitati diferite de utilizare.
Acum am cules: crizantele roz si grena, un dovlecel care nu avea sanse sa ajunga la maturitate, busuioc, un mar care a cazut din copac, o nuca, macese, o crenguta de gutui si trei frunze de iedera.
Marul si nuca le-am fixat tot cu o scobitoare, iar florile sunt asezate in burete de flori, burete care a fost imbibat cu apa.
In functie de temperatura din camera, la cateva zile mai pun apa in cutie, ca sa mentin buretele umed si daca este necesar mai inlocuiesc unele flori din aranjament.
Tips & tricks: atunci cand primiti un aranjement floral in burete, dupa ce florile s-au trecut, curatati bine buretele in care au stat, il lasati la uscat si il puteti refolosi. Buretele floral se poate taia la dimensiunea dorita cand este uscat, astfel il puteti introduce in multe recipiente pentru a fi baza unor aranjamente inedite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu