Rabdare am avut si eu, de aceasta data cu dovlecii placintari. Inca de cand am pus semintele in pamant, imi imaginam cu o sa pregatesc clatite deliciose pentru Dragos. Pentru a ne bucura de dovleac placintar pana in toamna urmatoare, eu aleg sa il pastrez in congelator, asa cum am scris si intr-o postare mai veche, aveti aici un link: Legume si fructe conservate la congelator.
Aceasta reteta a trecut si testul nepoteilor mei, Alex, nepotul cel mare, prefera sa le manance cu dulceata sau cu crema de ciocolata, baietii cei mai mici le mananca simple.
Clatitele se fac cat mai mici, in stilul "pancakes"si nu au nevoie de zahar, dovleacul placintar este suficient de gustos, hai sa vedem cum le preparam!
Ingrediente:
- 250 g dolveac placintar (dezghetat si dat prin blender);
- 300 ml lapte;
- 1 ou;
- 3 linguri de unt topit;
- 150 g faina(eu folosesc faina alba).
Preparare:
- dam dovleacul prin blender;
- adaugam oul, untul si laptele, le amestecam bine (de preferat cu mixerul);
- incorporam faina;
- incalzim tigaia (eu folosesc o tigaie de fonta, fonta asigurand in mod natural si un plus de fier);
- turnam clatitele in tigaie cu o lingura (ca sa ne asiguram ca nu punem compozitie multa);
- tinem clatitele la foc mic, le intoarcem pe ambele parti pana vedem ca prind culoare si se intaresc usor.
Tips&tricks: asa cum spune si nepotul meu, clatitele cu dovleac sunt foarte bune, dar cu dulceata sau cu putina crema de ciocolata, sunt delicioase.
Clatite foarte gustoase si usor de facut
RăspundețiȘtergereClatite foarte gustoase si usor de facut
RăspundețiȘtergereSuper gustoase si simplu de preparat
RăspundețiȘtergereUșor de preparat, și foarte gustos.
RăspundețiȘtergereDelicioase
RăspundețiȘtergereSunt delicioase ❤️
RăspundețiȘtergereSunt foarte gustoase!
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune ������
RăspundețiȘtergere