Primul an de viata al lui Dragos, puiul meu a continuat traditia mea, asa mic si in premergator a smuls cu mare sete un glob si a tras tot bradul dupa el. Soc, groaza si tipete pentru ca a cazut exact peste el. Dupa aceasta experienta, m-am hotarat sa schimb lucrurile! In primul rand, aceste detalii au avut un efect benefic asupra mediului inconjurator deoarece am cumparat si folosit mai putin plastic, in al doilea rand, s-a simtit diferenta in bugetului nostru deoarece nu am mai cumparat lucruri. In bradul de anul acesta am investit doar 15 lei pentru un set de trei panglici si motive de Craciun.
Ce am facut ca sa avem un Craciun relaxat cu un copil mic in casa?
1. Am renuntat la decoratiunile in numar mare prin toata casa.
Stiu ca este greu sa le rezisti tuturor obiectelor de decor din magazine, dar eu mi-am dorit sa folosesc cat mai putine decoratiuni din cele pe care le aveam deja. Pe langa vechile decoratiuni mi-am realizat si eu cateva, aveti aici un filmulet care sa va ajute cu idei: https://gradinareea.blogspot.com/2019/12/ornamente-de-iarna-cu-elemente-naturale.html
Toate ornamentele si decoratiunile le-am plasat cat mai sus, ca puiul sa nu ajunga la ele. Un lucru foarte important si foarte simplu de facut cand alegem decoratiunile, este sa optam pentru unele fara lumini sau leduri. Cei mici sunt atrasi de luminitele colorate si vor face eforturi mari sa le prinda in manute.
V-am mai povestit eu intr-o postare mai veche ca noi folosim brad artificial sau unul natural dar in ghiveci deoarece il plantam apoi in gradina. Pentru ca Dragos este un mic gradinar, exact ca mama lui si pentru ca adora sa umble cu lopatica prin ghivecele mele, alegerea evidenta a fost bradul artificial. Il avem de multi ani, il tinem intr-o cutie in pod iar cand il folosim trebuie doar sa ii desfacem bine crengile si cam atat. Anul acesta l-am fixat bine cu lemne la baza, astfel incat suportul sa nu se inchida in caz de "atac". Lemnele arata bine si pentru decor, astfel ne-am folosit de ele pe post de ornament. Daca aveti rabdare si timp, le puteti inveli in materiale naturale sau le puteti infrumuseta cu panglici ori cu fir de canepa. Eu am preferat sa le las simple deoarece erau din pomii vechi, taiati de prin curte, aveau un miros placut si parca spuneau o poveste, una din copilaria sotului meu care a crescut printre ei. Sunt pomii din vechea gradina, care acum au facut loc unei livezi pline de bunatati pentru noi si pentru fiul nostru.
3. Decoratiuni de pom imposibil de spart
Aaaaaah, punctul meu preferat. Nu puneti decoratiuni care se sparg pe langa un copilas, ii atrag exact ca un magnet,zici ca au puteri speciale. Astfel, am folosit doar globuri din lemn confectionate de noi, globuri handmade din polistiren dar si din plastic invelite in catifea sau sclipici (pe care le am de foarte multi ani). Pe langa ele, am adaugat nuci, conuri de brad,globuri din fetru sau felii de portocale uscate.
Am un intreg tutorial dedicat globurilor pe canalul meu de Youtube, va las link aici, sunt sigura ca o sa fie foarte util!
Globurile din lemn sunt si niste cadouri frumoase pentru oamenii dragi si se pot personaliza in functie de destinatar.
Aceste ornamente de brad sunt perfecte pentru un copil mic, in caz ca le da jos din pom, nu se sparg si nu fac mizerie prin casa, astfel va puteti relaxa ca cel mic nici nu o sa se raneasca cu ele. Conurile de brad au si ele rolul lor, pe langa mirosul frumos pe care il poarta cu ele tocmai din padure, dau un aspect natural pomului nostru. Eu doar le asez pe ramuri, nu le leg cu ate. Dragos isi scoate din brad ce globuri doreste, le inspecteaza si apoi le lasa pe scari si isi vede mai departe de treaba. In varful bradului am pus o caciulita de Mos Craciun pentru ca steaua noastra era prea grea si riscam sa umplem casa de sclipici daca era data jos.
4. Lasam copilul sa inspecteze bradul sub supravegherea noastra
Imediat ce a descoperit bradul, Dragos a inceput sa il admire si sa "il desfaca". A cautat curios ce globuri am folosit, ce culori am ales si ce jucarii am atarnat pe acolo. Interesul a tinut cam 2 zile, apoi a uitat de el, cadourile primite la Mos Craciun au fost mult mai interesante. Pe parcursul zilelor in care bradul a fost o noutate, am ales sa il lasam sa-l verifice, sa scoate ornamete si apoi le asezam la loc. Culorile, texturile si formele ornamentelor din brad nu au fost atat de interesante pentru el, astfel ne-am continuat linistiti sarbatorile de iarna.
Toate aceste mici detalii ne-au ajutat sa fim parinti relaxati si sa avem sarbatori de iarna linistite. Acum ca se depune usor si zapada, o sa iesim sa ne bucuram de natura si de noi. Zapada, padurea, elementele naturale ne vor incarca mereu cu energie, ne vor ajuta sa fim fericiti si sanatosi. Va dorim sa aveti parte de sarbatori de iarna cat mai frumoase, alaturi de oamenii speciali din viata dumnevoastra!
Daca aceasta postare a fost utila, va rugam sa ne ajutati cu un share pe platformele de socializare, va multumim!
https://gradinareea.blogspot.com/2019/12/ghid-de-supravietuire-cu-un-copil-mic.html
Ce interesant nu am copii mici dar...am nepoti
RăspundețiȘtergereInformații utile în orice ipostaza 🥰
Ștergere