sâmbătă, 7 decembrie 2019

Pom de Craciun folosind elemente naturale

Am asteptat cu mare nerabdare sa treaca luna noiembrie ca sa schimb pagina de calendar si sa ajung in decembrie. Acel 1 decembrie afisat pe o foie alba de calendar, parca reprezinta un nou inceput pentru un sezon plin de zambete, de luminite si de colinde. In decembrie, aerul rece este curat, iti pune plamanii la incercare si te face sa traiesti intens fiecare respiratie. Nu stiu cum fac altii, dar eu incep sa cant colinde imediat ce simt aerul rece, parca ma incalzesc atunci cand alerg prin curte dupa diverse materiale de care am nevoie in proiectele mele.
 Zilele trecute, imi intrebam verisoara, daca isi mai aminteste cum era in copilarie, cand mergeam la colindat, strabateam strazile si ulitele pline de zapada ca sa ajungem la rude si prieteni. Iernile copilariei mele au fost geroase si pline de zapada, ne dadeam mereu cu sania, furam bomboane din pom si faceam cazemate din neaua rece. Daca acum iernile arata diferit, nu cred ca asta trebuie sa schimbe senzatiile traite. Daca in copilarie, lucrurile erau mai simple, va propun ca in acest sezon sa ne intoarcem la origini si sa incercam sa ne decoram casa si bradul cu elemente naturale, asa cum faceau bunicii nostri.

Lumea in care traim e plina de elemente artificiale, poate ca si noi ne simtim asa, hai sa ne amintim de copilarie, de lucruri simple si sa nu ne consumam toate veniturile pe decoratiuni scumpe pentru acest sezon. Desi iubesc mirosul de brad, eu am ales sa folosesc brazi artificiali iar de la an la an, mai cumpar cate un brad in ghiveci, pe care dupa trecerea inghetului il plantez in curte.
Astazi va povestesc cum am impodobit un brad artificial micut. Este bradutul din biroul nostru din Bicaz si este plin de elemente naturale sau de decoratiuni refolosite/reciclate.

Pentru inceput, pot sa va spun ca bradutul este primit cadou de la mama, in urma cu aproximativ 12 ani si a fost cumparat de la un magazin "38",adica pretul lui a fost de 3.8 lei. Micutul a rezistat atatia ani deoarece l-am depozitat cu grija de la un an la altul. Pentru acest pom am platit doar 5 lei, acesta fiind pretul instalatiei,care a fost cumparata de la magazinul "La doi pasi" din localitatea noastra.

Lista decoratiunilor este simpla:
- varful este o fundita dintr-un cos de flori primit cadou de Sf Andrei;
- panglicile rosii au fost de la un cadou primit de la matusa mea;
- feliile de portocale le-am deshidratat acasa special pentru decoratiunile de sarbatori;
- glocurile au fost inlocuite de conuri (culese din padure);
- conurile au fost legate cu snur sau cu panglici refolosite;
- am mai adaugat o felicitare care nu a mai ajuns la destinatar, o tot utiliezez in acest brad de aprox 5 ani;
- floarea si ornamentul de cristal sunt tot reutilizate de prin casa.



In final, conteaza cum am asezat elementele ca efectul sa fie unul placut. Toate decoratiunile au fost asezate cu drag, astfel incat colegii sa zambeasca in momentul in care dau cu privirea de el. Daca va intereseaza cum am facut unele decoratiuni, va las linkul aici, toate se pot realiza alaturi de cei mici,care vor fi incantati sa participe la o astfel de activitate https://gradinareea.blogspot.com/2019/12/decoratiuni-naturale-pentru-sarbatorile.html



Tips&tricks: daca alegeti sa cumparati un brad in ghiveci, alegeti unul care a fost plantat si crescut intr-un ghiveci, el are cele mai multe sanse sa reziste pana va fi plantat in curte sau in padure. Sunt comercianti care planteaza in teren, apoi ii scot si ii aseaza in ghiveci. Tot acest proces le deranjeaza radacinile, iar bradul va avea mult de suferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pasta de ardei kapia si rosii

Mama mea ne alinta in fiecare an cu o pasta delicioasa de rosii si ardei kapia la borcan. Doar cat ma gandesc la acea aroma deosebita, ca im...