Noi am plantat fasole in 5 locuri diferite si va las lista, poate va inspira:
1. varianta clasica: am pus fasolea cataratoare alaturi de porumb,
2. fasole cataratoare pe corturile in stil indian ale copiilor(corturi facute de noi din crengi);
3. soi pitic intr-un cerc cu legume si flori (va las link pe canalul de Youtube aici);
4. fasole cataratoare pe gardurile goale;
5. fasole pitica in anvelope sau ghivece alaturi de flori.
Despre curtea noastra si felul in care gradinarim o sa gasiti mai multe pe canalul de YouTube Gradinareea,sper sa va fie utile.
Hai sa revenim la reteta noastra si sa trecem la treaba!
Ingrediente:
- fasole pastai (cat mai fragede);- apa;
- sare neiodata (speciala pentru muraturi).
Pentru 1 borcan de 400 ml am folosit aprox 300 g fasole, 150 ml apa si 1 lingurita de sare neiodata.
Preparare:
Eliminam capetele pastailor cu ajutorul unui cutit si taiem pastaile la dimensiunea preferata. Imediat ce am terminat de curatat si de taiat, spalam pastaile si le lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, pregatim borcanele sterilizate.
Pentru pasii urmatori avem 2 variante, in functie de locul in care urmeaza sa depozitam borcanele pline.
I. Daca nu aveti posibilitatea sa puneti borcanele intr-un beci sau intr-o boxa racoroasa, se recomanda sa opariti putin pastaile. Se pune apa la fiert iar cand a dat in clocot, adaugam pastaile si le mai lasam 3 minute. Pastaile se scot cu grija din apa fierbinte, se aseaza in borcane iar, peste ele, turnam apa in care au fiert, punem sarea, strangem capacele si trecem la fierberea la bain-marie. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, lasam pastaile sa fiarba doar 30 de minute.
II. Daca avem un loc racoros de depozitare, punem direct pastaile in borcane, adaugam sarea si apa. Dupa ce am strans capacele si ne-am asigurat ca sunt inchise ermetic, punem la bain-marie totul. Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, lasam pastaile sa fiarba 60 de minute.
Tips & tricks: mereu asez un prosop mai vechi de bucatarie pe fundul oalei in care fierb borcanele, aceasta le va proteja sa nu se sparga.
La final, eu las borcanele sa se raceasca in oala pana a doua zi, apoi le depozitez in camara sau le duc in beci. Iarna, folosim pastaile la ciorbe iar gustul lor este perfect.
Daca aceasta reteta a fost utila, va invit sa o distribuiti si prietenilor, va asteptam parerile in rubrica de comentarii de mai jos sau pe pagina de Facebook Gradinareea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu