Asa cum v-am obisnuit, va prezint o reteta usoara si rapida, in care folosesc ingrediente cat mai simple. Aceasta reteta o sa iti placa enorm pentru ca nu contine praf de copt, o sa simti doar gustul ingredientelor, gustul de baza pentru care ne preparam aceasta prajitura delicioasa.
Nici nu am reusit sa fac poze mai multe, imediat ce am scos tava din cuptor, "clientii mei" ( fiul si nepotul cel mare) s-au asezat la masa si asteptau sa fie serviti.
In functie de gustul fiecaruia, cantitatea de visine se poate reduce impreuna cu cea de zahar. Fiecare isi personalizeaza reteta dupa gust.
Ingrediente:
- 1 kg de visine (cantarite cu samburi);
- 8 oua (eu am folosit "de tara");
- 16 linguri de zahar;
- 16 linguri de faina alba (am avut 000 acum);
- 16 linguri de ulei;
- un praf de sare.
Preparare:
Spalam bine visinele, le scoate samburii si le lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si incepem sa batem albusurile impreuna cu praful de sare. Cand acestea si-au dublat volumul, adaugam treptat zaharul, galbenusurile, faina, uleiul si le amestecam bine cu mixerul.
Compazitia o asezam intr-o tava cu hartie de copt la baza. Eu am folosit o tava inalta, iar prajitura a iesit groasa si pufoasa, din acest motiv nu am fost nevoita sa pun praf de copt.
Dupa ce am asezat compozitia, am presarat si visinele, pe care anterior le-am trecut putin prin faina (e un truc de la mama).
Timpul de coacere este de 25 de minute la o temperatura de 180 grade (la cuptorul electric) sau la treapta medie la cel cu gaz.
Ca se avem si o crusta apetisanta, tinem 20 de minute caldura doar de jos, iar pentru ultimele 5 minute, pornim focul si de sus.
Tarta se poate servi cu zahar pudra deasupra sau fara acesta.
Mi se pare prajitura ideala pentru sezonul de vara!
Daca ti-a placut aceasta reteta, te invit sa o distribui cu prietenii tai pe retelele de socializare.
Iti las pentru pagina de Facebook Gradinareea si pentru canalul de YouTube.
Pofta buna sa aveti!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu